Akcija pošumljavnja Malog Brda: Posađene 34 sadnice

Povodom obilježavanja 22. aprila, Međunarodnog dana planete Zemlje, danas su na dijelu Malog Brda iznad naselja Vranići, posađene 34 sadnice crnog bora, košćele i dudovca.

Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj, organizovao je akciju u skladu sa sloganom – Obnovimo našu Zemlju, a sa ciljem da se podsjetimo važnosti očuvanja prirode.

-Ovo je prva faza pošumljavanja, a planiramo nakon ljeta da pošumimo i druga brda na teritoriji glavnog grada. Malo Brdo iznad naselja Vranići određen je kao prioritet u postupku pošumljavanja – kazao je za Ecoportal Miljan Barović, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj u glavnom gradu.

Mještanin Pipera, Dragutin Vučinić, dodao je da je ovo početni zamah da se stane na put divljoj gradnji i devastaciji Malog Brda.

-Nadamo se da će se nakon ovoga određene stvari konkretizovati i stopirati nelegalna gradnja na Malom Brdu – dodao je Vučinić.

Akcija sadnje organizovana je u saradnji sa mještanima naselja Rogami, Vranićke njive, Vranići i preduzećem Zelenilo.

Potreba revitalizacije vegetacije gradskih prostora prepoznata je relevantnim strategijama grada i jedan je od zahtjeva naših sugrađana. 

-U tom smislu, akcija kojom obilježavamo Dan planete predstavlja i najavu niza akcija kojima ćemo doprinijeti očuvanju i unapređenju zelenog bogatstva Podgorice – saopšteno je ranije iz glavnog grada.

Prir. M.L.

Foto ilustracije: Ecoportal.me, Ekobis.

Čitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *