Događaji

Subvencije i podsticaji

Registar firmi

Mapa zaštićenih područija Crne Gore

Akcija Ministarstva: Pokažimo kolektivnu odgovornost, odvajajmo otpad

Na osnovu Programa ekonomskih reformi i Programa aktivnosti za obilježavanje 30 godina Ekološke države, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma predvidjelo je niz aktivnosti koje se odnose na ozelenjavanje Javne uprave tokom 2022. godine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, aktivnosti će između ostalog podrazumijevati selektivno odvajanje, odlaganje i reciklažu: iskorišćenog kancelarijskog papira, kartona i novina – u plavim kantama, odlaganje pet ambalaže i plastika sa oznakom 1 (flaše/ice za vodu, mineralnu vodu, sokove, itd.) – u žutim kantama i odlaganje iskorišćenih tonera za štampanje – u zelenim kantama.

Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Otpad koji selektivno prikupljen, kako navode, odvozi se svake posljednje srijede ili četvrtka u mjesecu u saradnji sa deponijom Livade d.o.o, gdje se dalje tretira u skladu sa procedurom za selektivno odvajanje otpada.

-Kao institucija koja se bavi pitanjima zaštite životne sredine, klimatskim promjenama i tretmanom otpada, te kao zagovornici ideje Ekološke države molimo vas da pokažemo kolektivnu odgovornost sopstvenim primjerom svim ostalim institucijama i građanima u cilju očuvanja životne sredine – zaključuju iz Ministarstva.

Prir. M.L.

ecoportal.me

Ecoportal je prvi crnogorski internet portal koji obrađuje novosti iz oblasti energetske tranzicijie, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori.

Čitajte još

ECO MNE

Podvodni dron lociraće otpad u Bokokotorskom zalivu

ECO MNE

Djeca učila o selekciji i reciklaži otpada

ECO MNE

U Glavnom gradu prošle godine sakupljeno 104.238 tona svih vrsta otpada